donderdag 1 november 2007

Weesperfietsbrug aansluiten levert veel op!Naar de lijst "Knelpunten ten zuiden van Amsterdam"
Weesp heeft een eigen fietsbrug over het Amsterdam-Rijnkanaal, lang voordat Amsterdam zover was. Hij sluit aan op het Diemerbos, en biedt sublieme uitzichten over de polders benoorden Driemond en Weesp. Je komt alleen zo hard weer op de grond als je in Weesp bent: de aansluitende verharde weg gaat of het industriegebied in, of voert langs een nieuwbouwlocatie die de komende jaren alleen maar groter en drukker wordt.
Gelukkig ligt er aan de zuidzijde van de spoorbaan aansluitend een park te wachten op fietsers naar station, binnenstad en Vechtbrug.

Kaart

Want Weesp heeft wel degelijk een Vechtbrug zonder snelverkeer, en de 'sGravelandseweg langs de Vecht is wel breed maar redelijk rustig en biedt verderop aansluiting op de Kreugerlaan, de noordelijkste greenway naar het Gooi..

Overigens lijkt de gemeente van zijn prettige woonmilieu en recreatieve potenties af te willen, want in het rapport Daadkrachtig Bouwen wordt voorgesteld om de groenzone langs het spoor tussen binnenstad en Diemerbos hard aan te pakken, ongeveer zó...

Geen opmerkingen: